Wednesday, May 20, 2009

"How to skate" by Firbro

Firbro @ Buchow akan menunjukkan teknik2 dah trick2 for skating tanpa papan seluncur yg sebenar.. mari kite lihat bersama2

video

Badek.. kalo ko tgh meluncur kat blog aku nih... haha ... camner.. le ke beliau (firbro) bermain skate.. aku rasa cam kene kencing jek....hahaha

Laici Di 7-Eleven

Kisahnyer bermula begini... Adik laici(cendol) telah mencabar abangnya (laici) utk pakai helmet di sepanjang perjalanan dari Taman Yayasan ke bandar segamat.. termasuk di segala perhentian.. tak kire le.. kat maple ke... masjid ke... laici diwajibkan utk memakai helmet.. Laici dengan angkuhnye menerima cabaran adik yg disayangi... Sebab dpt RM5 kalau buat... So.. tahniah la laici.. ko berjaya membuktikan cinta ko kepada cendol kerana menyahut cabaran tersebut.. hahaha
Ala.. comel nyer mereka ini...
Cubaan laici utk menyembunyikan kepala yg disaluti helmet magnum merah menyala tidak berjaya.. Bukti lain yg sempat dirakam... ci.. ko gile pe pakai helmet naik keter.. aku tau la ko biasa naik rally car nak balik kg ko.. tapi jaga la sikit perangai ko tu.. terbawak2 sampai kat segamat.. malu la siot...

video

Cashier tu suka kat aku.. tu yg segan2 nak borak ngan aku.. hahaha

Sunday, May 17, 2009

Takde keje...

55 perkataan



Hebat gak diri aku nih... hahaha

Saturday, May 16, 2009

Intersesi

Dah start pon intersesi terkahir buat aku... Nak menghabiskan satu paper nyer pasal.. Dah mula da rasa bosan.. member2 ramai dah abis.. sedey la gak pikir2... ala biasa la tu.. friends come and go.. camner pown mmg best la berkawan ngan korang.. ada yg tak sempat aku nak jumpa.. ala Malaysia jek kot.. kecik jek.. bile2 leh jumpe kan? Korang la susah nak jumpa aku pasal aku i'Allah further kat __________ (isi tempat yg cambest kat sini).. poyo nyer diri ini.. hopefully la one day..

Ok.. sekarang kite berbual pasal intersesi kan? Intersesi ni di mana pelajar2 yg pandai dari segi paper management dimana mereka2 ini mengurangkan beban for the next sem n juga kepada kepada pelajar2 yg lembab ingin menghabiskan saki baki paper yg tertinggal.... aku tergolong kat first category okey... yes i am a narcissistic person.. so wut.. aku suka.. haha.. Last paper yg aku amik ni ECOMAL (ekonomi Malaysia).. aku tak tau la badi ke ape.. Tapi semua paper yg bersangkut paut ngan Ekonomi mmg aku foul gile..

Dalam course aku.. tak salah ada tiga paper ekonomi.. Macroeconomy, Microeconomy n Malaysian economy.. Dan semuanyer telah aku berjaya failkan in every sem.. Lecturer mmg dah mark muke aku.. Bile terserempak jek mesti dieorg cakap.. "oh.. ni la budak yg lembab in economics paper"... Hahaha.. Mana la aku tau.. Aku pon asalnyer science stream kot.. camner leh tersesat kat business aku tak tau le.. Patutnye aku buat engineering ke, doktor ke... ape le.. tu le blaja main2 lagi.. padan muke..

Tapi i'Allah aku buat yg terbaik la utk paper ni.. Ape2 pown aku nak abiskan gak.... bolehnye.. ala setakat baca jek.. takkan tak lepas kot... So sebulan ni aku tak tau nak wat ape.. Mengadap depan komputer jek la sambil pikir member2 aku yg lain tgh berjalan2 sekeliling malaysia.. bercuti di pulau tioman or pergi zoo negara (lama seyh tak tgk binatang kat sini.. rindu la plak)...

Ehh.. apa lagi study la jom.. aku siap dah buat research ni... haha


"BNM Leaves OPR Unchanged at 2%Bank Negara Malaysia has left the key overnight policy rate uncganged at 2%.BNM felt that the accumulated monetary policy measures are sufficient to provide support to domestic demand.The implementation of the fiscal stimulus measures, and the accommodative monetary environment following the previous reductions in the OPR will provide support to domestic economy activity.BNM would monitor closely and assess the evolving developments in setting future monetary and financial policies. Attention will be given to ensure an adequate flow of credit to all segments of the economy. Liquidity in the financial system remains sufficient to support the demand for financing from both the private and public sectors.
Source: theSun, Thursday,April 30 2009."
Bored...................zzzzzzzzzzzzzzzzzz.........................

Saturday, May 9, 2009

Fishing Trip

Awal2 tahun ni aku selalu gi mancing ngan member aku.. Ini menunjukkan karakter aku yg seorang penyabar.. Yer la.. org yg memancing ni kan penyabar... Adeh.. best gile puji diri sendiri korang tau tak.. Well.. Dapat influence ni dari bapak aku.. beliau merupakan otai memancing tapi laut dalam la.. yer la laut kan dalam... Aku plak baru nak berjinak2.. Mula2 start mancing kat parit depan rumah nenek aku.. now dah berani la nak mancing kat sungai.. Ni trip aku mancing udang ngan member aku 'dayak'...
Yang ni aku yang dapat.. ikan kecik tu dayak yang dapat.. hehe
Ni hasil first fishing trip kiteorang.. walaupon sikit.. sedap woo makan..
Haa... ni tangkapan terbesar setakat ni... tapi yg dapat dayak la..
Ahh ko dayak... nasib jek ko dapat tu..
Lepas ni aku nak try mancing pompuan plak.. heeee~~~~

Tuesday, May 5, 2009

Cinta Pandang Pertama

Ya... Disini telah berjaya dibuktikan bahawa Laici telah berjaya memikat hati cendol.. Mereka berdua mula bercouple selepas pertemuan pertama mereka di bekok.. Lihatlah betapa mesranya mereka ini..



Kesnye macam nih.. Semenjak2 nih.. aku selalu perasan yg Laici nih suka masuk bilik Cendol sorang2... aku dengan rasa pelik mula la menjalankan siasatan sambil dibantu seorang photographer yg sexy iaitu Tori... Biasanya Cendol lepak bilik sorang2 tapi kerap kali aku melihat Laici menyelinap masuk bilik Cendol tengah2 malam.. Dia budget aku tak perasan le.. So pada satu malam nih, Tori berjaya mengambil gambar mereka berdua di dalam bilik... Baring sama2 gitu...



Tapi masalahnye time tori amik gambar tu... diorang sempat cover.. sebenarnye time tu dieorg tengah melakukan aksi2 panas.. Namun disebabkan kehadiran tori.. Laici terus menyambar PSP di sebelah beliau utk meng'cover' kelakuan tersebut.. Cendol plak sempat sambar sejadah letak kat lutut dia...Apsal tah.. konon nampak baik la tu... hahaha... Sebab tu kalau korang tgk.. Cendol tu rapat sgt kat leher Laici.. Tah apa le dieorang buat sebelum tu... korang pikir2 la sendiri.. takkan la tak tau kot..





weh laici n cendol... insaflah kamu... pompuan banyak kat luar tu weh.. ke nak aku rekomen kan amoi jiran sebelah rumah tu? Korang kan leh citer masalah kat aku.. aku open... jgn risau le..

Thursday, April 30, 2009

Cendol Menang Lagii... HAHAHA

Bermain kad merupakan aktiviti wajib yg dilakukan oleh ahli2 rumah aku... Biasanyer main kad ni suka2 jek.. tapi sebab terlalu bosan... 'rules' baru telah dibuat.. sapa yg kalah kene ketuk ketampi 10 kali.. Oleh sebab aku terlalu hebat.. mereka semua tidak membenarkan aku bermain sekali... So.. Aku bertugas sebagai wartawan utk melaporkan kejadian tersebut.. PADAN MUKE KO CENDOL.. hahahaha

video

Sebenarnye... banyak lagi hukuman yg lagi 'power' kiteorg buat.. conthnye cam berbual ngan anjing sebelah rumah sampai anjing tu ckp "dah la bodo... boring aku dengar"..... berguling kat atas jalan kat depan rumah... dan tidak lupe.. hukuman paling gempak iaitu 'bermesra ngan cendol di dalam bilik yg berkunci'.. hahaha

Friday, April 24, 2009

Lip Sync ketika kebosanan melanda...

Ok... ni aku rasa post terakhir sebelum aku berjuang utk hari ahad nih... Adeh2.. seram sejuk aku memikirkanya.. ahh lantak2.. so... ni merupakan video yg dirakam tahun lepas.. aku check2 hp aku ... rupe2 nye bersepah2 video aku rakam.. Nanti kalau ada masa aku post le video2 yg lain..
Tau apa itu lip sync.. lip sync adalah search kat google n baca sendiri.. haha.. So ini antara video lip sync yg selamat dirakam.. aku pon ada gak tu... dah leh berlakon dah.. kalau2 ada director yg tgh baca blog aku ni.. toksah malu2 nak jemput aku berlakon.. contact semua ada kat profile tu... sila2... jgn malu2..

video

Time ni baru pas final.. last year.. 2008... tataw dengan sukarela memberi tunjuk ajar cara2 utk ber lip sync..

video

Sori la kalau video nih senget.. aku malas nak edit.. malas... malas... malas... Yang penting bakat terpendam tu.. haha

Sunday, April 19, 2009

Trip to Bekok (air terjun tau... bukan funfair)

Walaupon trip nih dah berkurun lamanyer.. tapi aku tak sempat nak post kat blog nih.. yer le.. aku baru2 jerk teringat yg aku pon ada blog.. korang mesti pelikkan.. aku tak stdy ke?.. soalan anda mmg tepat... dah kalau aku study.. camner aku nak post blog nih... nanti aku study le.. heeee....


Malas nak cerita panjang.. ni gambar2 trip tu.. tapi ada gambar2 yg berunsur lucah.. kepada yg lemah semangat sila tengok gak.. pasal penat aku post ni weh.. dah le buang masa tak study.. so korang kene la tgk...


Laici begitu teruja melihat signboard ini kerana sudah berkurun lamanya beliau merayu2 utk dibawa ke hutan lipur.. ini kerana beliau dilahirkan di dalam hutan... namun berpindah ke ampang ketika beliau masih lagi kecil... kire cam jejak kasih la ni... akhirnya sampai gak ko eh...





CUbaan cendol utk menghisap puting tori tidak berjaya.. Tori pule sedang sibuk mencari gaya2 yg sexy utk bergambar.. Selamat aku tak perasan.. kalo tak dah lama aku lempang cendol tu.. lucah sungguh










Buteng cuba menjaga maruah walaupon terlupa nak bawak bra lebih.. hahaha











Laici.. aku tau le ko tu tak berapa nak normal.. takyah le tunjuk kat public yg ko tu gay...
Mereke begitu selesa berkelakuan lucah di khalayak ramai... ini menyebabkan aku begitu marah.. kalau yer pon.. jgn la tunjukkan sex orientation korang yg sebenar.. aku tetap kawan korang walaupon korang gay tau...... haha

Aku pon apa lagi.. maka bermula lah sesi berceramah terhadap kelakuan mereka yg tidak senonoh itu... Siap pakai kopiah lagi.. Buteng (baju kuning) kelihatan begitu resah dimarahi aku.. Yang lain semua diam jek.. tau korang takut ngan aku eh.. hahaha





Bekok.. Tapi aku rasa sagil gak yg best.. bekok nyer air terjun tak berapa nak best cam kat sagil.. Tapi ok la nih.. yg penting boleh bergembira bersama rakan2 ku yg gay..







Terlalu Rajin

Aku tak tau la diri aku nih seorang mahasiswa yg rajin.. sampai la satu hari setelah penat aku berjalan ke DSP (dewan sri peria) utk menuntut ilmu dengan hati riang gembira sampai berkuah ketiak aku nih.. ni yg aku dapat jumpa...
"eh... apsal tunggang terbalik meja nih" kataku sinis

"cantiknya susunan kerusi dan meja" kataku dengan nada yg formal

"apsal takde org eh??" otak aku mula berpikir..


Kelas cancel la siot...
Terima kasih rakan2 ku yg save credit utk awek2 jerk... mentang2 aku jantan... korang tak msg aku pown eh... takpe2..
Tapi sekurang2 nye aku dapat gak la berpeluh dalam sebaldi dua...
bangsat... cis2












Pengacara Yg kurang ajar... tapi best

video

Kesnyer.. pengacara tu gelakkan si mamat yg suara unik tu... biasa la tu.. mmg susah nak jadik pengacara kalau ada kes2 cam nih..

Haha... kalau aku pon konpem gelak.. Tapi org cakap bender nih dia dah stage kan... means that semua tu lakonan le.. Aku pedulik apa... yg penting lawak dowhhh...

FUnnNY....

Baru aku teringat yang aku ada blog sendiri... ape nyer sengal la aku nih... well, minggu study week nih... aku dok sibuk menaip kat blog.. org sibuk study.. tapi aku sibuk improve my typing skill..

ahhhh... takpe le... yang penting aku bahagia.. btol tak?... tak btol gi la mampos... haha.. tension sungguh.. baru aku tau yg aku ada satu hari kene amik 2 paper final...... lahabau nyer manusia yg susun jadual ... agak2 la kalau nak kenekan aku pon... Tapi takpe... tu semua cabaran.. n aku sukan kan cabaran.. Tapi takut gak... aku dah final sem.. Tolong lah lepas..

Hmmm.. tiga minggu nih.. terpaksa la aku merana.. takpe la.. ini untuk masa depan aku gak.. kalau aku tak belajar.. takkan nak makan pasir kot.. sapa nak tanggung aku kalau bukan diri sendiri .... dan tak lupe.. aku bleh plak terjumpa ym buddy yg dah lama aku tak borak... meet dia from last year.. mmg jarang borak.. but just get to know dia a lot more this year.. funny.. meet dia online last year tapi baru nak kenal btol2 this year... well itu ler dunia.. bender mmg susah nak dirancang.. it was really nice chatting with him/her (jantina dirahsiakan)... nak tau ke? biarlah rahsia... bukan apa.. bikin suspen sikit.. susah la nak jumpa someone who is a complete stranger in our lives that can cheer u up... really.. Mmg best berbual ngan dia.. Dia pon mesti tgh busy study sekarang nih... hopefully dia lepas with flying colours la..

Nih lagi satu dugaan nih... time aku nak study buku plak leh hilang.... WHYYY!!!!!!!!!!????????????
Time dulu2 takmo hilang plak........ time aku nak guna.. time tu la dia hilang... Esok kene la aku beli baru..Duit lagiiiiiiiii....... Takpe2... semua ni dugaan.. Lepas nih semua bende nih jadik bahan ketawa jerk.. kan2?... Adoi.. tak sabar tol nak abis diploma nih.. nak sama level ngan abg2 aku...ye ke.. dieorg degree kot.. ahh takpe2.. makcik jiran sebelah rumah aku selalu cakap 'slow-slow paddle'...... tunggu le korang...

Monday, February 9, 2009

Sad! =(

what a sad day for me..............

Wednesday, February 4, 2009

Part 6

Dah lama aku tunggu saat ni... yer la.. dah last sem nih. Sapa yang tak suka. Tapi belajarnye tetap main-main. Hahaha.. Aku nak Sambung apa pon lepas nih still tak decide. Takper la.. Janji aku dapat le pakai jubah nanti.. Mesti best time tu...
Niat nak sambung belajar lagi pastu.. Tengok la keadaan macam mana. Kalau ada rezeki nanti aku nak sambung. Sekarang nih aku dah set sekurang2 nye aku nak abiskan sampai master. Time tu baru le abg2 aku tau yg aku pon boleh buat.. Ingat aku nih aper.. tak mampu ker?
Tapi tu semua tu impian lagi.. Kire ok la.. impian yg best... Yang penting nih nak abiskan akunyer diploma dulu.. lepas tu usaha nak penuhi impian aku tu.. hehehehe pastu kawin.. bestnye kawin.. wahahahahha