Wednesday, May 20, 2009

"How to skate" by Firbro

Firbro @ Buchow akan menunjukkan teknik2 dah trick2 for skating tanpa papan seluncur yg sebenar.. mari kite lihat bersama2

video

Badek.. kalo ko tgh meluncur kat blog aku nih... haha ... camner.. le ke beliau (firbro) bermain skate.. aku rasa cam kene kencing jek....hahaha

Laici Di 7-Eleven

Kisahnyer bermula begini... Adik laici(cendol) telah mencabar abangnya (laici) utk pakai helmet di sepanjang perjalanan dari Taman Yayasan ke bandar segamat.. termasuk di segala perhentian.. tak kire le.. kat maple ke... masjid ke... laici diwajibkan utk memakai helmet.. Laici dengan angkuhnye menerima cabaran adik yg disayangi... Sebab dpt RM5 kalau buat... So.. tahniah la laici.. ko berjaya membuktikan cinta ko kepada cendol kerana menyahut cabaran tersebut.. hahaha
Ala.. comel nyer mereka ini...
Cubaan laici utk menyembunyikan kepala yg disaluti helmet magnum merah menyala tidak berjaya.. Bukti lain yg sempat dirakam... ci.. ko gile pe pakai helmet naik keter.. aku tau la ko biasa naik rally car nak balik kg ko.. tapi jaga la sikit perangai ko tu.. terbawak2 sampai kat segamat.. malu la siot...

video

Cashier tu suka kat aku.. tu yg segan2 nak borak ngan aku.. hahaha

Sunday, May 17, 2009

Takde keje...

55 perkataan



Hebat gak diri aku nih... hahaha

Saturday, May 16, 2009

Intersesi

Dah start pon intersesi terkahir buat aku... Nak menghabiskan satu paper nyer pasal.. Dah mula da rasa bosan.. member2 ramai dah abis.. sedey la gak pikir2... ala biasa la tu.. friends come and go.. camner pown mmg best la berkawan ngan korang.. ada yg tak sempat aku nak jumpa.. ala Malaysia jek kot.. kecik jek.. bile2 leh jumpe kan? Korang la susah nak jumpa aku pasal aku i'Allah further kat __________ (isi tempat yg cambest kat sini).. poyo nyer diri ini.. hopefully la one day..

Ok.. sekarang kite berbual pasal intersesi kan? Intersesi ni di mana pelajar2 yg pandai dari segi paper management dimana mereka2 ini mengurangkan beban for the next sem n juga kepada kepada pelajar2 yg lembab ingin menghabiskan saki baki paper yg tertinggal.... aku tergolong kat first category okey... yes i am a narcissistic person.. so wut.. aku suka.. haha.. Last paper yg aku amik ni ECOMAL (ekonomi Malaysia).. aku tak tau la badi ke ape.. Tapi semua paper yg bersangkut paut ngan Ekonomi mmg aku foul gile..

Dalam course aku.. tak salah ada tiga paper ekonomi.. Macroeconomy, Microeconomy n Malaysian economy.. Dan semuanyer telah aku berjaya failkan in every sem.. Lecturer mmg dah mark muke aku.. Bile terserempak jek mesti dieorg cakap.. "oh.. ni la budak yg lembab in economics paper"... Hahaha.. Mana la aku tau.. Aku pon asalnyer science stream kot.. camner leh tersesat kat business aku tak tau le.. Patutnye aku buat engineering ke, doktor ke... ape le.. tu le blaja main2 lagi.. padan muke..

Tapi i'Allah aku buat yg terbaik la utk paper ni.. Ape2 pown aku nak abiskan gak.... bolehnye.. ala setakat baca jek.. takkan tak lepas kot... So sebulan ni aku tak tau nak wat ape.. Mengadap depan komputer jek la sambil pikir member2 aku yg lain tgh berjalan2 sekeliling malaysia.. bercuti di pulau tioman or pergi zoo negara (lama seyh tak tgk binatang kat sini.. rindu la plak)...

Ehh.. apa lagi study la jom.. aku siap dah buat research ni... haha


"BNM Leaves OPR Unchanged at 2%Bank Negara Malaysia has left the key overnight policy rate uncganged at 2%.BNM felt that the accumulated monetary policy measures are sufficient to provide support to domestic demand.The implementation of the fiscal stimulus measures, and the accommodative monetary environment following the previous reductions in the OPR will provide support to domestic economy activity.BNM would monitor closely and assess the evolving developments in setting future monetary and financial policies. Attention will be given to ensure an adequate flow of credit to all segments of the economy. Liquidity in the financial system remains sufficient to support the demand for financing from both the private and public sectors.
Source: theSun, Thursday,April 30 2009."
Bored...................zzzzzzzzzzzzzzzzzz.........................

Saturday, May 9, 2009

Fishing Trip

Awal2 tahun ni aku selalu gi mancing ngan member aku.. Ini menunjukkan karakter aku yg seorang penyabar.. Yer la.. org yg memancing ni kan penyabar... Adeh.. best gile puji diri sendiri korang tau tak.. Well.. Dapat influence ni dari bapak aku.. beliau merupakan otai memancing tapi laut dalam la.. yer la laut kan dalam... Aku plak baru nak berjinak2.. Mula2 start mancing kat parit depan rumah nenek aku.. now dah berani la nak mancing kat sungai.. Ni trip aku mancing udang ngan member aku 'dayak'...
Yang ni aku yang dapat.. ikan kecik tu dayak yang dapat.. hehe
Ni hasil first fishing trip kiteorang.. walaupon sikit.. sedap woo makan..
Haa... ni tangkapan terbesar setakat ni... tapi yg dapat dayak la..
Ahh ko dayak... nasib jek ko dapat tu..
Lepas ni aku nak try mancing pompuan plak.. heeee~~~~

Tuesday, May 5, 2009

Cinta Pandang Pertama

Ya... Disini telah berjaya dibuktikan bahawa Laici telah berjaya memikat hati cendol.. Mereka berdua mula bercouple selepas pertemuan pertama mereka di bekok.. Lihatlah betapa mesranya mereka ini..



Kesnye macam nih.. Semenjak2 nih.. aku selalu perasan yg Laici nih suka masuk bilik Cendol sorang2... aku dengan rasa pelik mula la menjalankan siasatan sambil dibantu seorang photographer yg sexy iaitu Tori... Biasanya Cendol lepak bilik sorang2 tapi kerap kali aku melihat Laici menyelinap masuk bilik Cendol tengah2 malam.. Dia budget aku tak perasan le.. So pada satu malam nih, Tori berjaya mengambil gambar mereka berdua di dalam bilik... Baring sama2 gitu...



Tapi masalahnye time tori amik gambar tu... diorang sempat cover.. sebenarnye time tu dieorg tengah melakukan aksi2 panas.. Namun disebabkan kehadiran tori.. Laici terus menyambar PSP di sebelah beliau utk meng'cover' kelakuan tersebut.. Cendol plak sempat sambar sejadah letak kat lutut dia...Apsal tah.. konon nampak baik la tu... hahaha... Sebab tu kalau korang tgk.. Cendol tu rapat sgt kat leher Laici.. Tah apa le dieorang buat sebelum tu... korang pikir2 la sendiri.. takkan la tak tau kot..





weh laici n cendol... insaflah kamu... pompuan banyak kat luar tu weh.. ke nak aku rekomen kan amoi jiran sebelah rumah tu? Korang kan leh citer masalah kat aku.. aku open... jgn risau le..